Solweekend på vej

EN dejlig weekend venter forude, og den bliver ikke mindre dårlig af, at DMI lover solskin og tørvejr over hele linjen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vejret ser lækkert og lunt ud i weekenden, hvor vinden holder sig i ro, mens den står på solskin og dagtemperaturer mellem 15 og 20 varmegrader.

Det skriver Ritzau.

Fredagen kommer nok til at tage prisen som skønneste udendørsdag. Her kan sjællændere i solen måske endda blive varmet af magiske 25 grader, der er meteorologisk lig med en sommerdag i Danmark.

- Vejret fortsætter fredag med masser af solskin og dejligt høje temperaturer, som vi har været vant til i nogle dage, siger vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek fra DMI, som sidder med de nyeste prognoser tidligt fredag morgen.

- Det bliver 18 til 23 grader. På Sjælland kommer det måske op i nærheden af de 25 grader. Vindforholdene bliver forholdsvis rolige, så fredagen bliver rigtigt flot og lun, tilføjer han.

Vinden frisker op

Herefter falder temperaturerne en anelse, men vejret lørdag og søndag holder dog stadig et behageligt og sommeragtigt niveau, som de fleste danskere nok vil godkende som helt i orden og acceptabelt.

- Når vi kommer ind i weekenden, så sker der det, at vinden frisker en lille smule op fra vest og nordvest. Det betyder, at vi sådan noget lidt køligere nordsøluft ind over os, siger Mogens Rønnebek.

- Vi siger 15 til 20 grader både lørdag og søndag. Begge dage kommer der pænt med solskin, og der bliver tørvejr over hele linjen. Så det ser rigtigt fornuftigt ud med weekendvejret, tilføjer han.

Fortsætter i næste uge

Efter weekenden ser det tørre og solrige vejr ud til at fortsætte mandag, tirsdag og onsdag. Men ifølge DMI's prognoser kan det godt blive noget mere ustadigt hen mod slutningen af næste uge.

/Ritzau/

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere