¨

Solskin i weekenden - og isglatte veje

Foto: TV ØST

Der er lagt op til rigtig efterårsvejr i weekenden, men regnen havner især hos jyderne, mens vi kan se frem til flot vejr - og glatte veje.

Lidt regn, lidt sol, lidt blæst - og så lidt mere regn, lidt mere sol og lidt mere blæst - med temperaturer, der ikke kravler meget over 10 varmegrader.

Sådan bliver det vekslende weekendvejr ifølge DMI-prognoserne fredag morgen, og det kan nok bedst sammenfattes på én måde:

Klassisk efterårsvejr

- Overskriften for weekenden er klassisk efterårsvejr, siger vagtchef Michael Skelbæk fra Danmarks Meteorologiske Institut.

- Der bliver en god omgang blandet landhandel med solskin og byger, som mest falder vest for Storebælt, tilføjer han.

Sol fredag

For at begynde med fredagen kommer der perioder med solskin, men også en hel del byger, som hovedsageligt havner hos jyderne, lyder det.

- Når vi kommer til lørdag og søndag, kan vi sige, at dagene lidt ligner hinanden. De begynder begge med gråvejr og regn i den nordlige og østlige del af landet, og så klarer det ellers op med solskin, siger Michael Skelbæk.

Udflugtsvejr søndag

- Især søndag eftermiddag ser faktisk rigtigt flot ud. Der er ikke flere byger tilbage, solen skinner, der er otte til ti grader, og der er ikke særligt meget vind, tilføjer han.

At det bliver en flot efterårssøndag betyder dog også, at man skal finde de varme vanter frem dagen efter.

Isglatte veje

- Netop fordi søndag eftermiddag bliver pæn og uden særligt mange skyer på himlen, så bliver søndag aften og natten til mandag kold. Der er mulighed for, at temperaturen falder til frysepunktet, siger DMI-vagtchefen.

- Mandag morgen, når man skal på arbejde, vil der være mange steder, hvor der kan være risiko for glatte veje, siger Michael Skelbæk.

Nattemperaturerne i weekenden afslører tydeligt, at vi er på vej mod slutningen af efteråret, lyder det.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App