Solen skruer ned for både strålerne og temperaturen

Årets første sommermåned starter koldere og mindre solrig end slutningen af maj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en særdeles flot uge rent vejrmæssigt, ser første uge af juni noget mere tvivlsom ud.

Specielt onsdag kan blive en både kold og blæsende fornøjelse, fortæller vagthavende meteorolog Dan Nilsvall fra DMI.

- Onsdag bliver ret så efterårsagtigt med blæst helt op til kuling i Nordjylland, fortæller han.

Ugen begynder med en mandag, der i høj grad står i skyernes tegn. Her bliver der skyet i hele landet fra morgenstunden. Men det ventes at klare op i løbet af eftermiddagen, hvilket vil betyde nogen eller en del sol flere steder.

Torden truer

Mandag aften bliver det skyet igen, ligesom der også vil komme regn fra sydvest.

- Lokalt vil der komme torden i den sydlige og sydøstlige del af landet, og temperaturerne bliver mellem 15 og 20 grader, og så bliver det køligst mod vest, siger Dan Nilsvall.

Tirsdag fortsætter det ustadige vejr med byger. Her bliver vejret bedst i den østlige del af landet, hvor temperaturerne kan blive 20-25 grader i løbet af tirsdagen.

Onsdag føles det så direkte efterårsagtigt, hvor det vil blæse i hele landet og være køligt med temperaturer omkring 15 grader.

- Det bliver en kold oplevelse, hvis man vil opleve naturen. Specielt i det nordjyske, hvor det vil blæse 15 meter i sekundet.

Efter onsdag skulle det blive varmere igen, ligesom vejret vil være stabilt. Temperaturerne bliver dog næppe over 20 grader ret mange steder i denne uge.

DMI: Det gode vejr skal nok komme igen

Torsdag og fredag vil vi få nogen sol de fleste steder med mest tørt vejr.

- Hen mod weekenden ser der ud til at være en front med regn indover. Den kommer fra vest og rammer hele landet, så lørdag bliver generelt ret så våd.

Juni er årets første sommermåned, og Dan Nilsvall tror på, at det gode vejr nok skal komme igen.

- Vi har jo lige haft en fantastisk weekend, med en fantastisk varme. Varmen skal nok komme tilbage, men vi må håbe, at resten af juni bliver bedre end den starter, slutter han.