¨

Solen og det lune vejr holder sig væk i råkold weekend

Foto: TV ØST

Foråret bliver lagt på hylden for en stund, når skyer og lavere temperaturer præger de kommende dage.

Bedst som solen og de tocifrede temperaturer havde meldt deres ankomst på de danske breddegrader og vænnet os til tanken om forår, bliver det gode vejr sat på pause.

Weekenden bringer blandet vejr med sig - men flere skyer end solstråler. Fredag bliver dog en fin vejrdag, oplyser Lars Henriksen, vagtchef ved DMI.

- Vi har generelt en pæn dag i vente med nogle eller en del sol, der er dog det lille men, at det starter med skyer i den sydlige del af landet. Men det tyder på, at det kun er en overgang, så der efterhånden også kommer sol her, siger Lars Henriksen.

Skyet weekend

Temperaturerne kommer til at ligge på mellem tre og otte grader. Når vi tager hul på weekenden bliver der dog skruet ned for både temperaturer og sol.

- Det bliver skyet i den sydlige del af landet, mens der er nogen sol i Nord- og Vestjylland. Der kommer dog flere og flere skyer ind over landet, og der kan komme en lille smule regn med dryp hist og her, lyder det fra vagtchefen.

Det mulige nedbør vil falde i de sydlige egne, hvis skyerne ikke kan holde på vandet.

Godt vejr i næste uge

Vinden tager også til fra fredag at være svag til jævn til lørdag at blive let til frisk, og det får de tre til syv graders varme til at føles ekstra kolde.

- Når der er en del skyer og vind, kan det føles råkoldt, siger Lars Henriksen.

Søndag byder på hovedsageligt skyet vejr med regn rundt om i landet, det er dog usikkert, om der kommer til at falde nedbør overhovedet. Hvis det skulle ske, er der tale om 'dryp'.

Om eftermiddagen kan det klare op i den sydlige og østlige del, men det er ifølge Lars Henriksen endnu usikkert. Vagtchefen forsikrer dog, at der er tale om et lille dyk.

- Ser vi ind i næste uges vejr, begynder ugen flot med en del sol og helt op til 12-13 grader, siger han.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App