Soldater poserer med våben på Facebook

Danske soldater udsendt til Afghanistan poserer med våben på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med en vild grimasse sigter en af soldaterne ind i kameraet, mens andre står i bar overkrop ligesom Rambo.

Danske soldater lægger billeder af sig selv på Facebook, hvor de står med våben som geværer og automatrifler, skriver B.T. i dag.

Det er på Facebooksider for både nuværende og tidligere soldater i Afghanistan, at soldaterne leger Rambo.

- Jeg har flere gange taget mig til hovedet over, hvad der er lagt på Facebook, og så har vi bedt soldaterne om at fjerne billederne igen, siger major Kim Grünberg fra Hærens Operative Kommando til B.T., og fortsætter:

- Men i forhold til disse nye billeder må en jurist se på dem.

Lektor i international politik Peter Viggo Jakobsen ved Københavns Universitet mener, at soldaterne skal tænke sig godt om, hvilket image de giver af sig selv og danske soldater.

- Soldaterne skal være opmærksomme på, hvad det er for et indtryk, som de vil give folk. Det kunne være, at de så skulle tænke sig bedre om, inden de putter sådanne billeder på nettet, siger han til B.T.

Soldaternes fagforening HKKF mener ikke Facebookbillederne er noget problem. Fagforeningen siger til B.T., at soldater der poserer i uniform og med våben på Facebook, blot er glade unge mennesker, der er stolte af det arbejde, de udfører.

Forsvaret har en Facebook-politik, men den går på, at soldaterne ikke må røbe informationer, som kan bringe sikkerheden i fare.