¨

Soldat dømt for at lække pirat-oplysninger

Foto: TV ØST

Landsret stadfæster dommen i sagen mod 28-årig maskingast på krigsskibet Esbern Snare. Manden er tidligere dømt ved Retten i Næstved.

En maskingast på krigsskibet Esbern Snare overtrådte den militære straffelov, da han frigav fortrolige oplysninger om jagten på pirater.

Det har Østre Landsret slået fast i en dom torsdag. 14 dages betinget fængsel er straffen til den nu 28-årige mand.

Lækkede fortrolige oplysninger

Esbern Snare deltog i jagten på de pirater, som havde taget en dansk familie og deres gaster til fange ud for Somalias kyst.

I en mail fortalte maskingasten sin far, at de danske myndigheder var i sms-kontakt med den tilfangetagne familie.

Han berettede også, at krigsskibet i flere dage havde forfulgt sejlskibet med danskerne.

Faren, der modtog de fortrolige oplysninger, er ansat i Nato og dermed sikkerhedsgodkendt.

Netop modtagerens status blev anset som en formildende omstændighed, da Retten i Næstved i juli tog stilling til den usædvanlige sag.

- Din almindelige sunde fornuft burde sige dig, at de oplysninger ikke skulle ud til offentligheden, sagde retsformanden i Næstved i juli.

Fik ikke medhold i anke

Maskingasten holdt dog fast i, at han var uskyldig og ankede byrettens dom. Men det har han ikke fået noget ud af. Østre Landsret er nået til præcist det samme resultat.

Kapringen af sejlbåden ING skete ud for Afrikas Horn 24. februar. En familie på fem fra Kalundborg var på en jordomsejling, og med sig på båden havde de to unge gaster.

De to voksne, deres tre børn samt de to gaster kom ud i friheden 6. september, efter at der blev betalt en ukendt løsesum.

 /ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App