Solcelleejere vinder principiel sag mod SKAT: Kunder får en halv million kroner tilbage

En principiel skattesag kan få betydning for en gruppe solcelleejere, der nu skal have penge tilbage fra SKAT.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SKAT tog fejl i en principiel sag omkring en bestemt gruppe solcelle-ejeres skatteforhold.

Det har landsskatteretten fastslået.

Dommen har betydning for en mindre del af de danske solcelleejere, der etablerede et selskab til at eje solcellerne, sådan så de kunne trække momsen på solcellerne fra i SKAT.

- Det er en rigtig god afgørelse, siger revisor Peter Hansen fra Øernes Revision, der i de travle solcelleår 2012-2013 var med til at råde kunderne til at gå videre med modellen.

Striden med SKAT er ret skatte-teknisk, men handler grundlæggende om den pris, som kunden skulle betale for at købe strøm fra deres eget firma. 

Strid om pris per kilowatttime

Fordi SKAT gik ud fra, at anlægget skulle afskrives over kun fem år, så fik det en stor betydning på prisen på strøm pr kilowatttime.

- Vi anslår, at dommen giver vores 50 kunder omkring 500.000 kroner tilbage i kompensation fra SKAT. Og at de måske med sagens omkostninger og alle gener indregnet reelt har vundet omkring en million kroner fra SKAT til sammen, siger Peter Hansen.

Peter Hansen vurderer, at dommen kan have betydning for andre med samme selskabskonstruktion.

- Det får dog først for alvor stor betydning for alle solcelleejere, hvis SKAT åbner op for at etablere modellen med tilbagevirkende kraft. Det gør de nogen gange. Og det ville give mange et stort fradrag på driften, siger Peter Hansen.