Sol og sommerlige temperaturer vender tilbage i denne uge

Solen titter frem igen. Men onsdag og torsdag kan stadig blive våde visse steder, lyder det fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om sommeren ifølge kalenderen synger på et af de sidste vers, har den stadig lidt at skyde med rent vejrmæssigt.

I denne uge kommer det særligt til udtryk først på ugen og måske igen i weekenden. Det fortæller Janne Hansen, vagthavende meteorolog fra DMI.

- Set over hele ugen bliver det en blandet landhandel. De første dage bliver meget pæne, hvor vi får en del sol og op til 23 grader, forklarer hun.

Vinden kommer fra en østlig retning. Det betyder, at folk, der bor længst væk fra de østvendte kyster, får flest varmegrader at mærke.

- Onsdag begynder der at nærme sig et lavtryk østfra. Det har en smule regn med sig, og torsdag bliver en skiftedag, hvor der kommer nogle eller en del byger, siger Janne Hansen.

Sommerdag med op til 25 grader

Fredag ser regnen ud til at være forsvundet fra de danske himmelstrøg.

- Fredag ser tør ud. Vi har stadig den her østlige strømning, men det bliver ikke helt så varmt - formentlig 16-20 grader.

- Lørdag ser allerede nu spændende ud. Det kan blive hvad som helst. Vi får en del varme op, og det kan måske blive en sommerdag med op til 25 grader, siger Janne Hansen og sætter en tyk streg under "måske" på grund af de usikre prognoser.

Kan ende i tordenskrald og lokale skybrud

Hun understreger, at det også kan ende i et tordenskrald og muligvis lokale skybrud. Det bliver vi klogere på, når vi nærmer os weekenden.

Ifølge DMI blev juli den solfattigste siden 2011 og også koldere og vådere end gennemsnittet de seneste ti år.

Der resterer fortsat 16 dage af august, så sommeren har stadig mulighed for at lave et svirp med halen og pynte en smule på den jævne danske sommer, som vi ifølge DMI har haft indtil nu.