Softguns misbruges

Dansk Folkeparti vil nu have undersøgt om lovgivningen vedrørende softguns skal strammes. Det sker efter overfaldet på en 63-årig i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Softguns bliver indimellem misbrugt. Så sent som natten til fredag blev Søren Torp fra Kalundborg overfaldet med geværer med hardball-kugler. Både fysisk og psykisk er han stadig mærket af overfaldet.

- Jeg har det stadig forfærdeligt. Jeg har mareridt og får ikke sovet særlig meget, siger Søren Torp.

Søren Torp blev overfaldet af to unge mænd i sit hjem på Gl. Hovvej i Kalundborg. I fire timer blev han holdt fanget og skudt på. Han så gerne, at softguns var forbudt.

Se indslaget herunder:
[video:video_mangler:090719_softgun.flv]

- Det her er jo et eksempel på, at de kan misbruges, og jeg hører da i tv om folk på tankstationer, der bliver truet med sådanne pistoler og må have psykologisk behandling i lang tid efter. Det hører ingen steder hjemme, siger Søren Torp

Alle over 18 år kan uden videre købe softguns. Nu vil Dansk Folkeparti have undersøgt, om det skal gøres mere besværligt at få fat i dem.

- Det er våben, som man skal håndtere med omtanke. Det der skete i Kalundborg er forrykt, og vi vil have justitsministeren til at gå loven igennem og se om der skal strammes op, siger Marlene Harpsøe (DF), som er medlem af Folketingets Retsudvalg.

Softguns er gode efterligninger af rigtige våben. Derfor kan de i yderste tilfælde skabe livsfarlige misforståelser mellem ejeren og politiet. Derudover så har softguns for nylig skræmt en familie i bil på Stevns og forbipasserende til en fingeret bortførelse i København ved en polterabend.

Alligevel mener man i Venstre, at det bliver svært at lovgive sig ud af problemet.

- Hvornår ligner det legetøj, og hvornår gør det ikke? Vi skal passe på med at lave en lov, som vi ikke kan håndhæve. Jeg mener, at vi skal opfordre folk til at bruge fornuften, og det gør langt de fleste borgere. Og bruges softguns så til kriminalitet, så bliver man jo allerede straffet, siger Karsten Nonbo (Venstre), der ligeledes sidder i Folketingets Retsudvalg.