Socialdemokraterne kræver Falck diskvalificeret

Socialdemokraternes politiske ordfører kræver at Falck dømmes ude af licitationen forud for den endelige beslutning på regionsrådets ekstraordinære møde på mandag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falcks administrerende direktør Allan Søgård Larsen har indrømmet, at han ringede hjem til en socialdemokratisk toppolitiker forud for et møde i Region Sjælland. Politikeren er den tidligere amtsborgmester i Vestsjællands amt, Søren Eriksen.

- Jeg har aldrig været udsat for før, at firmaer, der har budt, har henvendt sig til mig. Jeg synes, det er trist, at man ikke accepterer de spilleregler der er, siger Søren Eriksen til TV2 øst.  

Socialdemokraternes politiske ordfører i Region Sjælland, Tommy Kamp, er også skarp i sin kritik af Falck.

- Falcks direktør er langt på den anden side af loven, der klart siger at han ikke må kommunikere når udbudfristen er slut. Den opringning er bare endnu et bevis på, at Falck med alle midler forsøger at få en fortrinsstilling. Derfor har de diskvalificeret sig selv, siger Tommy Kamp til DR Sjælland.

Falcks administrerende direktør Allan Søgård Larsen siger, at han slet ikke forsøgte at påvirke Søren Eriksen:

- Jeg ville bare snakke med ham, fordi jeg kender ham og høre hvor han stod i sagen, og det var nok dumt, erkender topchefen i Falck.

Samariten eller Falck - beslutningen træffes på mandag på et ekstraordinært møde. Tilbage står Falck med alvorlige ridser i lakken.

- Det er usædvanligt og overraskende, at en koncernledelse i så stor en virksomhed er så uprofessionel og så amatør-agtig, siger Tommy Kamp, politisk ordfører for Socialdemokraterne i Region Sjælland.

Hør TV2 ØSTs interview med Falcks administrerende direktør Allan Søgård Larsen herunder:

Varighed: 1:12 min