Snyd ved Storebælt

Bilister forsøger at snige sig under bommene ved Storebæltsbroens betalingsanlæg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bilist betaler, bommen går op, og bilisten kører igennem. Den bagvedkørende bil kører helt tæt på den første bil og kommer med, inden bommen går ned.

Med forskellige trick forsøger danskere hver dag at snyde sig over Storebæltsbroen uden at betale, oplyser avisen MetroXpres. Det omfattende snyderi foregår også på broen over Øresund.

- Det mest almindelige er, at folk lægger sig i halen på hinanden. Men det er svært at slippe af sted med at snyde os. Vi bruger mange ressourcer på at fange dem, siger Jens Kær Nielsen, der er chef for betalingsanlægget på Storebæltsbroen.

Kontrolfolkene oplever også, at motorcyklister eksempelvis forsøger at dukke sig, så de kan komme under bommen.

Det er dog ifølge kontrolfolkene svært at slippe af sted med at snyde sig over broerne. Alene på Storebæltsbroen har man opstillet over 100 videokameraer. Og når medarbejderne opdager snyd, kan politiet tilkaldes.

- Vi har heldigvis et godt samarbejde med politiet. De har før eskorteret nogle af snydere tilbage til os. Så får de lov til at betale, selv om de 'glemte' det i første omgang,« siger Jens Kær Nielsen.

Selv hvis der går nogle timer eller dage, før snydet opdages, kan straffen stadig falde. Både Øresundsbroen og Storebælt kan finde adressen, som nummerpladen hører til. Derefter går der kun et par dage, før der dumper en regning ind ad brev­sprækken. Plus gebyr.