Snevejret driller: Togaflysninger fortsætter på fjerdedagen

For fjerde dag i træk kører DSB med færre tog på sydbanen. Det sker på grund af DMI’s varsel om snefygning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden tirsdag har DSB kørt med færre tog mellem Nykøbing F og Næstved. Og aflysningerne fortsætter fredag frem til midnat.

Det fortæller Tony Bispeskov, DSB's informationschef.

- Det er på baggrund af Banedanmark, der ejer skinnerne, som efter en dialog med DMI har vurderet, at på grund af den snefygning, der er i området, så kan de ikke kører på skinnerne i området. Så ved at køre færre tog, kan vi køre mere præcist og dermed også få et bedre produkt. Hvorimod kører vi alle tog, er der større risiko for forsinkelser, siger han.

Sneen kom ikke bag på os

Selv om de aflyste togafgange har været for at undgå forsinkelser, så oplyser Tony Bispeskov, at trafikken har kørt rimeligt – men der har været længere rejsetid.

Samtidig fortæller han, at der ikke er noget usædvanligt ved den situation, som pendlere fra Sydsjælland og Lolland-Falster oplever i disse snevejrsdage.

- Det, der er sagens kerne, er, at vi hellere vil gøre noget på forhånd frem for at få skudt i skoene, at sneen kom bag på os. Og den kom ingenlunde bag på os, siger Tony Bispeskov.

- Vi kan aldrig undgå, at der er udfordringer. Selv om togene faktisk er dem, der klarer sig bedst i det her vejr end andre trafikformer.

Ny prognose senere i dag

Informationschefen fortæller, at de senere i dag skal have et møde med Banedanmark, hvor de skal vurdere, hvordan togene skal køre efter midnat.

- Den prognose, vi har nu, gælder til midnat. Så efter mødet i dag, finder vi ud af, om der fortsat skal kører færre tog, siger Tony Bispeskov.

Skal du til eller fra Hamborg, kører togene også med ændrede tider. De kører kun mellem Nykøbing F og Hamborg. Så kommer du fra København, skal du skifte i Nykøbing Falster til Hamborg-toget, som ifølge DSB ventes at blive omkring en time forsinket.

Kommer du fra Hamborg, så skal du skifte i Nykøbing Falster og hoppe på et regionaltog videre mod København.

play
Inge Doris

Over 500.000 danskere har nu fået mindst et vaccinestik

play
Broløbet

Folkene bag broløbet er klar med ny dato

play
Kalkunbesætning aflivet pga fugleinfluenza

Endnu et udbrud af fugleinfluenza - 4.000 kalkuner skal aflives

play
cirkus.4

Cirkus Arena vil lave kæmpe vandland, ferieboliger og koncertsted

play
DJI_0004

Brorfelde Observatorium forsøger sig med frivillig betaling til udendørs aktiviteter

play
Indslag kollektive klaedeskab.transfer

I det fælles klædeskab kan man bytte sig til nyt tøj - og så er det til gavn for miljøet

Se flere