¨

Snevejr fortsætter i flere dage

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 6

Du kan godt gøre sneskovlen klar til flere dages arbejde. Der er både mere sne og op til 10 minusgrader forude. Her kan du se nogle af mandagens snebilleder.

Der skal formentlig både skrabes sne i indkørslen og fjernes is fra forruden af bilen de kommende dage.
 
Det vinterlige vejr med kulde og sne holder nemlig ved i nogle dage endnu, indtil der senere på ugen kan komme lidt mere varme på, uden at frostgraderne om natten dog forlader os.
 
Faktisk kan netop nætterne gå hen og blive endnu koldere, mens termometeret i dagtimerne ventes at ryge over frysepunktet fra torsdag.
 
- Ugen begynder vinterligt med sne af og til og temperaturer omkring frysepunktet om dagen og ned til fem-otte graders frost om natten, fortæller Thyge Rasmussen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.
 
- Men midt på ugen klarer det lidt op i vejret, så der kommer lidt sol om dagen, og det bliver lidt koldere om natten. Enkelte nætter kan vi måske komme ned på 10 graders frost, siger han.

Sne mandag, tirsdag og onsdag
 
Ifølge prognoserne vil det meste af landet mandag blive ramt af snebyger. Der vil dog ikke være tale om bunkevis af sne - lokalt kan der falde op til fem centimeter.
 
Vejrskifte fredag
 
Tirsdag og onsdag byder også på sne i store dele af landet.
 
- Den vestlige del af Jylland får nok ikke særlig meget sne. I resten af landet vil der være perioder med sne, men ikke i store mængder, siger Thyge Rasmussen.
 
Fredag er der dog tendens til et vejrskifte.
 
- Vinden slår om. Det giver lunere luft til os, så det ser ud til, at fredag og lørdag bliver med temperaturer ved den jyske vestkyst på op til mellem fem og syv grader. Det er noget ganske andet vejr, konstaterer Thyge Rasmussen og tilføjer, at det er usikkert, om de varmere temperaturer bider sig fast, eller om de bare er forbigående.
 
/ritzau/
 
Nedenfor kan de se nogle af de billeder af mandagens snevejr, som I seere har sendt os.

Billede 1: Dorthe Bang
Billede 2: René Allan Larsen, Sakskøbing
Billede 3: René Allan Larsen, Sakskøbing
Billede 4: Pernille Jul Vase, Odsherred
Bilelde 5: Jesper Christensen, Korsør
Billede 6: Conny K. Hansen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App