¨

Snestormen er ovre

Foto: TV ØST

Det værste er ovre: DMI ophæver varsel om snestorm. Men der er fortsat varsel om snefygning flere steder i landet.

Det voldsomme snevejr, der søndag har ramt Danmark, ser ud til at aftage i intensitet, og DMI varsler nu ikke længere om snestorm.

 - Der skal falde mere end 10 centimeter sne på seks timer, hvis der skal være grundlag for snestorm, og det tror vi ikke, at der kommer til at gøre mere, siger Bill Vejdegren, vagthavende ved DMI.

 - De steder i landet, hvor der fortsat falder sne, er der kun tale om små mængder, siger den vagthavende.

Varsel om snefygning
Der er fortsat varsel om snefygning for Nordjylland, den nordlige del af Østjylland, den nordlige og østlige del af Sjælland samt Bornholm.
 - Der ligger fortsat meget sne ved jorden, og det blæser meget. Det kan give problemer med snefygning, siger Bill Vejdegren.

Det blæser også op i den sydlige del af landet, men her har der været tøvejr de seneste timer, og derfor venter DMI ikke, at vinden vil skabe problemer.

Snefygningen skaber allerede store problemer i Odsherred og i området omkring Kalundborg, og her råder politiet bilister til at blive hjemme, med mindre det er strengt nødvendigt at køre ud. Det samme gælder den nordligste del af Jylland.

Ingen alvorlige ulykker
Trods de store problemer med sne og glatte veje, har der endnu ikke været nogen alvorlige ulykker, viser en rundringning til politiet.

I løbet af aftenen og natten vil der blive frostgrader igen over hele landet. Derfor kan der blive problemer med at få afviklet morgentrafikken mandag.

 

09:00 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App