¨

Snestorm ramte juletrafikken

Foto: TV ØST

Snestormen har ramt vores landsdel. Det giver udfordringer for dem, der trodser vejret for at komme hjem på juleferie. Over 40 bilister har siddet fast i sneen.

Sneglatte veje fik i dag bilister til at holde tungen lige i munden.

Først på dagen lignede det ellers ikke, at regionen skulle rammes af snestorm, men ved frokosttid trak snevejret ind fra vest.

"Lortevejr at køre i"
- Der er masser af sne, og vindstyrken er på højt drøn, så det er rigtig lortevejr at køre i, fortæller Anders Heiden, som TV2 ØST møder på en rasteplads ved Tappernøje på Sydsjælland sidst på eftermiddagen.

Anders Heiden bor i Horslunde på Lolland og er på vej hjem efter at have hentet noget familie i København.

- Vi har set nogle uheld på vejen, hvor biler ligger inde i midterrabbatten. Jeg vil tro, de har forsøgt at overhale, men det kan være svært, når vejene kun er ryddet i det højre spor, fortæller han.

Forsigtig kørsel
Ved 17-tiden havde Falck og Dansk Autohjælp hjulpet 240 bilister her i landsdelen. 40 af dem skulle trækkes fri fra sneen.

Vejret taget i betragtning er de fleste bilister - ind til videre - dog sluppet godt fra uvejret.

- Folk har lige oplevet en periode for otte-ti dage siden, hvor der var lige så meget sne, og der tror jeg, folk lærer meget af sådan en omgang sne, så når der i dag kommer en anden omgang, så kører de faktisk meget forsigtigt, fortæller Knud Hansen, som er medejer af Dansk Autohjælp i Ringsted.

02:27 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App