Snestorm giver månedlange ventetider hos sjællandske bilværksteder

Weekendens snestorm har givet ligeså mange vinterdæk-opgaver som i hele resten af november, og problemet er især stort på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter en weekend med snekaos har mange bilejere kontaktet det lokale bilværksted for at få rettet buler ud eller skiftet sommerdækkene til vinterdæk.

Snestormen har givet ligeså mange vinterdæk-opgaver som i hele resten af november, og det presser autoværkstederne, der ikke kan følge med. Det skriver autobutler.dk i en pressemeddelelse.

Der er eksempelvis ventetider på helt op til en måned hos en række autoværksteder på Sjælland.

- Hele weekenden har vi fået en strøm af bilejere, som enten skal have rettet buler ud, eller som skal have vinterdæk. Det er især på Sjælland, at vi har travlt lige nu, men også i resten af landet er der kommet mange henvendelser om dæk, siger analysechef Jan Sturm fra autobutler.dk i pressemeddelelsen.

Skift til vinterdæk, hvis under syv grader

Hvis temperaturen falder til under syv grader, opfordrer Rådet for Større Dæksikkerhed ifølge autobutler.dk til at skifte til vinterdæk.

Vinterdæk er lavet af et blødere gummi end sommerdæk og har derfor et bedre vejgreb. Sommerdæk i vintervejr giver eksempelvis en dårligere bremselængde, og man skal bruge op til 20 meter ekstra til at bremse ned fra 80 km/t.

I Danmark er der ikke lovkrav om, at bilister skal køre med vinterdæk om vinteren. Det er i modsætning til Sverige, hvor bilister skal have vinterdæk senest 1. december.

Til gengæld kan det være dyrt, hvis bilister ikke har skrabet is og sne ordentlig af bilens ruder og har ordentligt udsyn. Det kan ifølge FDM koste alt fra en bøde til betinget frakendelse af kørekortet. Autobutler er en værkstedsportal, som blandt andet indhenter tilbud på reparation og serviceeftersyn til bilejere.

/ritzau/