Snekaos: Over 600 bilister har fået hjælp

Omkring 600 bilister på Sjælland har frem til søndag morgen fået hjælp, fordi sneen af forskellige årsager har forvoldt dem problemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falck og SOS Dansk Autohjælp har knoklet natten til søndag, hvor omkring 660 bilister i alt har skullet hjælpes fri af sneen.

- Vi har haft voldsomt travlt hele natten, og der er fortsat rigtigt mange, der har brug for hjælp. Vi har bemandet alle de kørestøjer, der kan køre i det her vejr, fortæller Anders Boesgaard, assistancechef hos Falck.

Også hos SOS Dansk Autohjælp har der været knald på, fortæller vagtcentralchef Annette Juncher.

- Sneen har givet os rigtigt meget arbejde. Det kom så pludseligt og i så store mængder. Mange bilister har ikke fået skiftet til vinterdæk, så rigtigt mange har siddet fast på afkørsler og landeveje, fortæller hun.

Fritrækninger og starthjælp

Hos SOS Dansk Autohjælp har de hjulpet 460 bilister i TV ØSTs sendeområde mellem lørdag klokken 20 og søndag klokken 15, mens tallet hos Falck er omkring 200 i samme område. Langt de fleste opgaver har været at trække biler fri, men væltede træer har også udfordret borgerne rundt omkring, og her har de to selskaber også hjulpet med blandt andet bugseringer og starthjælp. 

Det er især Holbæk, Haslev, Ringsted og Næstved området, der er ramt i TV ØSTs sendeområde, og også Roskilde og Køge har store sneproblemer. På midtsjælland fra Sorø, over Ringsted og til Bjæverksov har SOS Dansk Autohjælp haft 35 opagver, hvoraf de 21 var fritrækninger.