Snefygning hærger stadig på Sydsjælland og Lolland-Falster: - Det er rimelig voldsomt

Sydsjælland og Lolland-Falster er hårdt ramt af snevejret onsdag morgen. Så tag bestik af situationen, lyder opfordringen fra politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er rimelig voldsomt.

Sådan lyder det fra vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut, Lars Henriksen, om vejrsituationen på Sydsjælland og Lolland-Falster her til morgen.

- Sammen med at det er brandhamrende koldt ude og så løs sne, der hvirvler rundt i luften, så skaber det et voldsomt vejr. Så det kan også skabe bøvl i trafikken, siger han.

Lars Henriksen oplyser, at der vil være snebyger det meste af dagen på Sydsjælland og Lolland-Falster. Resten af Sjælland vil ikke opleve ret meget sne i løbet af onsdagen. 

Politi: Ingen uheld indtil videre

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man trods et voldsomt vejr haft en rolig nat. Men på den sydligste del af Sjælland, Møn og Lolland-Falster er man udfordret af sneen, lyder det fra Anders Mikkelsen, der er vagtchef.

- Der er ikke sket uheld, men vi har fået mange meldinger om, at det er vanskeligt at køre. Særligt på mindre veje kan det være svært at komme frem, siger han.

Derfor er opfordringen til bilister onsdag morgen også klar:

- Tag bestik af situationen. Man skal tage sig rigtig god tid til at komme frem, og at man måske ikke kan møde ind til tiden. Og sørg for at der er benzin på tanken og man har godt med tøj på, siger Anders Mikkelsen.