Sneen har drillet bilisterne i regionen

Sneen har drillet bilisterne hele ugen og der har været travlt med fritrækninger, starthjælp og assistance ved uheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hel del biler i landet har fået sig en bule eller to i løbet af ugen. Hele 404 gange er SOS Dansk Autohjælp rykket ud til større eller mindre færdselsuheld, og næsten 2.000 bilister landet over har fået starthjælp, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Her i regionen har der også været hårdt brug for assistancen i den forgangne, sneglatte uge. På Sjælland har over en over en tredjedel af ugens assistancer været starthjælp. I Tappernøje var det også det, der gik mest tid med først på ugen, men torsdag skete der noget.

 

- I går var der knald på. Der skete mange trafikulykker, blandt andet fordi der var sort is på en del af motorvejen. En gravemaskine sad fast i en mose, og der var flere udfordrende opgaver, siger Jes Varming, der er stationsleder for SOS Dansk Autohjælp i Tappernøje. Ifølge stationslederen sker der ofte mange ulykker på tredjedagen med sne og frostgrader.

 

- Det er ofte sådan, at efter et par dage med dårligt føre, begynder uheldene pludselig at komme. Måske er det fordi, bilisterne bliver overmodige, siger han.

 

En opgørelse viser, at der har været 2.747 assistancer, 137 fritrækninger 963 bilister på Sjælland har fået starthjælp.

 

På landsplan kom 1.985 biler ikke engang ud af indkørslen, fordi bilen ikke kunne starte. 485 bilister nåede en tur i grøften og 404 på landsplan har været involveret i et færdselsuheld.

 

- Vi har haft en travl uge med store forskelle fra region til region, alt efter hvor meget sne der er faldet, og hvor koldt det har været, Især i Jylland er mange trukket fri af grøften, mens Fyn og Sjælland hovedsagelig har haft brug for starthjælp, siger driftschef for vagtcentralen, Alex Fiirgaard.