Sne og slud rammer Danmark i weekenden

Vinteren bider sig fredag og i løbet af weekenden fast i Danmark. Det giver også her i landsdelen glatte veje, sne og kulde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister, der i løbet af fredagen og weekenden, skal køre bil, skal være opmærksomme på de glatte veje. Vinteren er nemlig begyndt at røre på sig.

- Vejtemperaturerne i København og Nordsjælland er ved at komme under nul grader på grund af sneen, så det bliver formentlig glat på vejene fredag, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Thyge Rasmussen.

Den kolde nedbør breder sig i weekenden til resten af landet, hvor der vil falde slud og tøsne.

- Både lørdag og søndag ser det dog ud til, at der ikke kommer noget nedbør, selvom der bliver grå himmel og kolde temperaturer. Til gengæld aftager blæsten, som har generet os de seneste par dage, siger Thyge Rasmussen.

Alligevel skal bilister være opmærksomme, for nattemperaturerne natten til søndag og natten til mandag kommer under frysepunktet, selvom dagtemperaturerne generelt er varmere end fredag.

/ritzau/
 

Gode råd om glatførekørsel

* Lav ikke pludselige bevægelser og undgå at accelerere for kraftigt (accelerationen bør være gradvis og ikke pludselig).

* Undgå pludselige opbremsninger og kørsel ved høje hastigheder.

* Gør afstanden mellem din bil og den forankørende større end normalt.

* For at mindske risikoen for udskridning ved kørsel op ad bakke skal du bruge et højere gear, end du ville bruge ved kørsel i tørt vejr.

* For at mindske risikoen for at hjulene blokerer ned ad bakke, køres i et lavere gear, end du ville bruge i tørt vejr.

* Hvis hjulene skrider ud under igangsætning, skiftes til et højere gear, så den kraft, der påføres hjulene, bliver mindre, og det bliver muligt at sætte ordentligt i gang.

* Hvis hjulene blokerer under opbremsning, og bilen skrider ud, skal du slippe bremsepedalen for at genvinde vejgrebet, brems derefter igen gradvist, samtidig med at du bruger motorbremsen.

Kilde: Michelin

/ritzau/