Sms-billetter på hele Sjælland

Fremover vil rejsende på Sjælland kunne købe en billet på sms.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hovedstadsområdets forsøg med mulighed for at købe billetter til den kollektive trafik via mobiltelefonen bliver nu permanent. Til september bliver systemet udbredt til resten af Sjælland, og der er mulighed for, at sms-køb af tog- og
busbilletter bliver landsdækkende. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Den endelige løsning gør det muligt for andre trafikselskaber at komme med - endda til attraktive priser. Derfor kan ordningen blive landsdækkende inden for en overskuelig fremtid, siger salgsdirektør Niklas Marschall, DSB S-tog.

Det er DSB, Metroselskabet, Movia og DSBFirst, der har gennemført pilotprojektet, og med udvidelsen til Movias område Vest og Syd vil resten af trafikselskabets område inklusiv Lolland-Falster være dækket ind, oplyser Niklas Marschall.

Erfaringerne fra forsøget i hovedstadsområdet skal også bruges til at udvikle mulighederne for at bruge mobiltelefon i forhold til den kollektive trafik. Eksempelvis kan man i fremtiden købe billet direkte på Rejseplanen.dk. og vælge at betale rejsen med f.eks. kreditkort, mobiltelefonen eller lade trafikselskabet trække beløbet direkte fra ens bankkonto.

Sideløbende med sms-systemet skal det elektroniske rejsekort udbredes til hele landet. Det elektroniske kort, der automatisk registrerer, når man rejser, og hvad der skal trækkes på ens konto for rejsen, er allerede i brug flere steder på Sjælland. Og sms-billetter er ikke en konkurrent til det elektronske rejsekort.

- Det er bare to valgmuligheder, alt efter om man står og skal bruge en billet en gang imellem. Så kan man købe den via mobiltelefonen, mens det elektroniske rejsekort mere er for de daglige pendlere, forklarer Niklas Marschall.

- De skulle gerne supplere hinanden, så kunderne altid kan få en billet, tilføjer han.