¨

Smittede i mæslingeudbrud har smittet hinanden

Vær opmærksom på forkølelse, feber og udslæt, lyder det fra læge. Det kan være symptomer på mæslinger. Sådan ser mæslinger ud. Foto: Colourbox

Det er det helt samme mæslingevirus, der har smittet alle på Sjælland i det nuværende udbrud.

De kender ikke hinanden. Men DNA i det mæslingevirus, der har gjort dem syge tegner et direkte bånd mellem tre personer, der alle har fået mæslinger på Sjælland i august måned.

Det oplyser Statens Serum Institut, dagen efter de oplyste om to nye mæslingeudbrud på Sjælland.

Læs også Overlæge om mæslinger: - Det er vigtigt at blive undersøgt hjemme

Seruminstituttet har typebestemt virussen i de tre udbrud – og analyserne viser, at der er tale om nøjagtig den samme virusstreng hos alle tre. Den er 100 procent identisk, og de kan derfor knyttes til det samme udbrud.

To andre prøver, der onsdag blev kædet sammen med udbruddet, indeholder dog heldigvis ikke mæslingevirus.

Læs også Mæslinger i udbrud: Det skal du holde øje med

Mens mæslinger hos flertallet er en ubehagelig, men ret ufarlig børnesygdom, så kan sygdommen hos nogle udvikle sig meget alvorligt – og helt frem til vaccinationsprogrammets start herhjemme så man så godt som hvert år dødsfald som en følge af mæslinger.

Alle børn får gratis tilbudt vaccination mod mæslinger, ligesom alle gravide tilbydes vaccinen. Flere læger har i forbindelse med det aktuelle udbrud opfordret uvaccinerede, der ikke har haft sygdommen, til at blive vaccineret.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App