¨

Småbørnsfamilier mangler hjælp

Foto: TV ØST

Arbejde, madlavning og familieliv. Det kan være svært at få tid til det hele i en travl hverdag. Det oplever flere og flere familier på Sjælland. Mange af dem søger en frivillig til at komme med hjælpende hånd, men der ikke frivillige nok til at hjælpe de travle familier.

Én, to, tre, fire børn alle sammen under seks år. Det kan få kørt de fleste forældre ned.

- Jeg synes, det er svært at få timerne til at slå til, fortæller mor til fire, Lisbeth Jelund fra Holbæk.

Lisbeth Jelund kontaktede Home-Start, der er en organisation, som skaber kontakt mellem trængte småbørnsfamilier og frivillige. De frivillige giver i to timer om ugen omsorg, nærvær og praktisk hjælp. Men der er mangel på de frivillige.

- Vi vil gerne have flere frivillige i Home-Start, fordi det er sådan, at man er frivillig to timer om ugen i seks til tolv måneder, og når folk er færdige med det, trænger de til en pause, så det er ikke sådan, at vi kan trække på de frivillige i flere år, siger Helle Holmgren, der er koordinator i Home-Start.

Familien Jelund er en af de familier, der har fået en frivillig til at hjælpe til to timer om ugen.

- Det giver mig både et pusterum når Gitte lige har været her, for så kan jeg se, hvor jeg skal gå videre til. Men det er også rart at vide, at på torsdag der kommer Gitte, og så går det nok, fordi lige nu er jeg lige ved at drukne i vasketøj, fortæller Lisbeth Jelund.

02:17 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App