Småaktionærer går efter millionerstatning

I dag afsiger Højesteret dom i bankTrelleborg-sagen. Småaktionærerne vil have en velbegrundet afgørelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mindretalsaktionærerne i den hedengangne bankTrelleborg får fredag Højesterets ord for, om det var ulovligt, da deres aktier blev tvangsindløst. Og endnu vigtigere - om de skal have deres penge tilbage.

- Jeg håber allermest på, at vi får en velbegrundet dom. For så kan vi bruge den til at komme videre, siger Jan Marcher, stifter af Foreningen for Minoritetsaktionærer og primus motor bag gruppesøgsmålet.

Omkring 15.000 aktionærer måtte give afkald på deres aktier i bankTrelleborg, da Sydbank købte den nødlidende bank i januar 2009. 3600 af dem gik videre med, hvad der blev Danmarks første gruppesøgsmål.

Aktierne blev tvangsindløst til kurs 59,30 kroner, selv om aktien dagen forinden kostede 219,20 kroner. Siden blev tvangsindløsningskursen hævet til 93,57 kroner, og der blev uddelt næser og påtaler til de revisorer, som var med til at sætte kursen.

Østre Landsret fastslog i december 2010, at tvangsindløsningen var ulovlig, men småaktionærerne fik ikke medhold i, at de skulle have erstatning på op imod 200 millioner kroner.

Mindretalsaktionærerne led ikke tab, som oversteg det beløb, de fik ved tvangsindløsningen, stod der blandt andet i dommen.

- Med den tidligere dom sagde Østre Landsret til os, at vi ikke havde tabt nogle penge, fordi det alligevel ville være gået dårligt med kursen. Men der var der jo ikke nogen, som kunne vide, siger Jan Marcher og fortsætter:

- Så jeg håber selvfølgelig meget på en dom med flest mulig penge i, men også at den er velbegrundet.

Østre Landsret dømte tvangsindløsningen ulovlig, fordi betingelserne i lov om finansiel virksomhed ikke var opfyldt.

Hovedaktionæren, Fonden for bankTrelleborg, ejede kun 67,33 procent af aktierne i bankTrelleborg, men ifølge loven skal hovedaktionæren eje 70 procent.

Det historiske gruppesøgsmål er anlagt mod Fonden for bankTrelleborg, Sydbank og Finanstilsynet.

 

      /ritzau/


Nyhedsoverblik