¨

Små krematorier skal afløses af et stort

Foto: TV ØST

Syv sjællandske krematorier, blandt andet det i Slagelse, bliver formentlig samlet i et stort nær Ringsted.

 

Meget tyder på, at et nyt stort krematorium kommer til at ligge i Kærup Erhvervspark ved Ringsted, skriver DAGBLADET Ringsted.

På dagsordenen for næste møde i byplan- og boligudvalget anbefaler teknisk forvaltning nemlig, at man udarbejder en ny lokalplan for området, som tillader offentlige formål på arealet. Ifølge dagsordenen skal krematoriet ligge på hjørnet af Kærup Allé og Kærup Parkvej.

Birgitte Fink er landskabsarkitekt og med i den arbejdsgruppe, som arbejder for at samle syv sjællandske krematorier i et fælles. Hun vil dog ikke sige noget endeligt om planerne.

- Menighedsrådene i Roskilde og Nykøbing mangler stadig at beslutte om de vil være med. Projektet ser ud til at komme videre, men så længe der er politik indblandet, er det umuligt at være helt skråsikker, siger Birgitte Fink til DAGBLADET Ringsted.

Menighedsrådsformand i Roskilde, Lis M. Frederiksen, er positivt indstillet over for projektet, men først torsdag tager hun og resten af menighedsrådet endelig stilling.

Hos PBI Holding, som ejer området, hvor krematoriet kan komme til at ligge, vil man ikke udtale sig, før der er sat underskrift på aftalen. Årsagen til, at det er på tale at samle syv krematorier fra Holbæk, Roskilde, Køge, Næstved, Slagelse, Nykøbing Falster og Nakskov i et stort, skal findes i nye krav om, at røgen som udledes fra kistebrændinger skal renses for kviksølv. Det betyder, at alle krematorier skal installere specielle filtre på deres skorstene.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App