Små apoteker trues af lukning

Et nyt forslag fra regeringen kan måske betyde, at de små apoteker i yderområderne bliver tvunget til at dreje nøglen om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Salget af medicin kan måske være fortid på Nysted Apotek. For de små apoteker i yderområderne synger måske på sidste vers. Som det er nu, overfører de store apoteker en del af deres omsætning til de små. Men står det til regeringen, vil den ordning forsvinde.

Ifølge apotekerforeningens formand Niels Kristensen vil det formentlig betyde døden for en række af de mindste apoteker. I vores region er 15 områder i fare for at miste deres apotek.

- Så blir jeg meget meget ked af det, siger Dorit Larsen fra Nysted. Hun er gangbesværet og går tre gange om ugen til apoteket for at hente medicin til hende selv, hendes mand, hendes to sønner og hendes svigermor. Hun er en af dem, som vil blive hårdt ramt af lukningerne.

- Jeg har ikke nogen muligheder for at komme nogen steder, siger hun.

Problemet er, at der vil blive meget langt til det nærmeste apotek. Og det er hårdt for de ældre og gangbesværede. I Nysted vil det nærmeste for eksempel ligge i sakskøbing 18 kilometer væk. Og skal man med det offentlige, må man helt til Nykøbing Falster.

Den endelige beslutning om at fjerne udligningsordningen træffes først på et senere tidspunkt.