¨

Slut med at underbyde danske firmaer

Foto: TV ØST

Det skal være slut med at udenlandske firmaer trodser reglerne, så de kan underbyde danske firmaer. Det der betegnes som social dumping.

Aftale om social dumping på plads

      Regeringen og Enhedslisten har fået en aftale på plads, der skal sikre en øget indsats mod social dumping.

Regeringen har sammen med Enhedslisten indgået aftale, der skal sikre en øget indsats mod social dumping. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Må udstede straksbøder

Aftalen er forhandlet på plads i kanten af de samlede finanslovforhandlinger, der også ser ud til at ende med en aftale med Enhedslisten.
Aftalen giver blandt andet Arbejdstilsynet lov til at udstede straksbøder til udenlandske firmaer, der ikke overholder dansk lov.

Slut med social dumping

I sidste uge fortalte beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), at regeringen ville fortsætte kampen mod udenlandske firmaer, der ikke overholder reglerne og derfor kan underbyde danske firmaer - såkaldt social dumping.

Hun ville således sætte øget fokus på blandt andet udenlandske byggefirmaer og rengøringsfirmaer samt vognmandsfirmaer, der kører ulovligt med gods i Danmark.

- Jeg vil understrege, at udenlandske virksomheder generelt er meget velkomne her i Danmark. Men det har været alt for let for et mindretal at snyde med de danske regler. Dansk erhvervsliv skal ikke være genstand for unfair konkurrence fra dem, der ikke spiller efter reglerne, siger ministeren.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App