¨

Slut med lægemangel

Foto: TV ØST

Der er masser af læger til at tage sig af de syge i regionen. Men det kan hurtigt ændre sig.

Manglen på praktiserende læger blev indtil for nyligt anset som et af de største problemer i sundhedsvæsenet. Men kan alarmen afblæses, skriver Berlingske i dag.

Nye undersøgelser blandt de praktiserende læger viser, at der ligefrem er overkapacitet i landets fem regioner. Landets samlede ekstra kapacitet opgøres nu til 540.000 patienter. En af forklaringerne kan være, at flere læger har ansat praksispersonale, som kan tage sig af en del af de mindre syge patienter.

 - Det er et yderst positivt resultat. Det viser, at lægerne er villige til at gå ud over "lukkegrænsen" ved 1600 patienter, siger formanden for udvalget for løn- og personalepolitik i Danske Regioner, Jens Stenbæk (V), til Berlingske.

Kan hurtigt ændre sig

Men det positive og overraskende resultat kan hurtigt ændre sig. I følge formanden for de praktiserende læger i Region Hovedstaden er halvdelen af lægerne her over 55 år, og en fjerdel er over 60 år. Derfor kan situationen hurtigt vende, hvis der ikke kommer nye til.

Både i regionerne og blandt de praktiserende læger understreger de, at der fortsat især er en udfording i at trække læger til udkantsområderne. Blandt andet på Lolland mener de, der er behov for "en særlig indsats og særlige løsninger."

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App