¨

Slid sender faglærte og ikke-faglærte sjællændere på førtidspension

Foto: TV ØST

Depression, angst og andre psykiske lidelse er i Region Sjælland blevet den hyppigste grund til førtidspension.

Men for sjællandske bygningsarbejdere, chauffører og rengøringsassistenter er det fysisk nedslidning, der gør, at de må forlade arbejdsmarkedet i utide.
Det viser nye tal fra PensionDanmark.

Sygdomme i bevægeapparatet har således været årsag til førtidspensionering for 41 pct. af de knap 800 sjællandske faglærte og ikke-faglærte med en pensionsordning i PensionDanmark, der siden 2008 har fået tilkendt førtidspension. 14 pct. af tilkendelserne til disse sjællændere skyldtes en psykisk lidelse.

Til sammenligning er blot hver femte af alle nye førtidspensioner i Region Sjælland i samme periode tilkendt pga. en sygdom i bevægeapparatet, mens en psykisk lidelse har været årsag til knap hver anden tilkendelse.

- Det er både alvorligt og bekymrende, at psykiske lidelser sender flere og flere på førtidspension. Men vores tal viser, at der også er grund til at holde fokus på, hvad vi kan gøre ved den fysiske nedslidning af især faglærte og ikke-faglærte. For det er i alles interesse, at også disse grupper, der modsat mange førtidspensionister med psykiske lidelser kommer direkte fra beskæftigelse, undgår førtidspension, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App