Skyer driller - men foråret er på vej

Denne uges dage kommer vejrmæssigt til at ligne hinanden meget med skyer, lidt sol og op til ti graders varme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De kommende hverdage kommer i vejret til at minde meget om hinanden. Menuen lyder på skyer, lidt sol hist og her og mellem fem og ti graders varme.

Det er meldingen fra DMI mandag morgen.

- Det bliver som de seneste mange dage en blanding af drilske skyer og solskin i løbet af ugen, siger vagthavende meteorolog Mette Wagner.

- Solen kæmper i løbet af dagen med at få varmegraderne frem.  Dog vil der ved kysterne og længere mod syd kun komme mellem mellem seks og otte grader, måske helt ned til fire grader, siger hun.

Til gengæld burde der være chance for at få lidt sol at se alle steder i hvert fald én af ugens dage.

- Der er noget havgus mange steder, og der er virkelig forskel på, hvor det kommer til at gå ud over varmeregningen. Solen skal lige brænde igennem skyer og tåge, og så vil der lokalt blive mulighed for lunt vejr i løbet af dagene, siger Mette Wagner og fortsætter:

- Der vil være nogle dage med flere skyer end andre, men i løbet af ugen vil der nok hver dag være mulighed for lidt eller nogen sol. Men det kommer nok ikke til at være samme sted alle dage. Det bliver der, hvor Solen får magt, og skyerne ikke er for tykke.

Nattefrosten spøger stadig

Hele ugen er der risiko for nattefrost. Især hvis skyerne bliver brændt af i løbet af dagen.

- I klart vejr er det normalt, at temperaturerne falder til under frysepunktet, for der er jo ingen dyne til at holde på varmen, siger Mette Wagner.

I nattetimerne vil der generelt komme flere skyer og tågedannelser ind over landet, og det får så ugens vejrmølle til at starte forfra.

Vinden kommer til at være svag til jævn, mens temperaturerne alle dage kommer til at ligge på mellem fem og ti grader.

/ritzau/