Skyderegler ved drab sandsynligvis overholdt

To københavnske betjente handlede tilsyneladende efter bogen, da de tirsdag skød en 32-årig soldaterveteran fra Lolland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge de foreløbige undersøgelser tyder intet  på, at de københavnske politibetjentene overtrådte skydereglementet, da de dræbte den 32-årige tidligere soldat Torben Bødker  fra Lolland. Det oiplyser DR Nyheder. 

Vicestatsadvokat Anders Riisager har som efterforsker været i lejligheden, hvor soldaten blev skudt, efter at han havde angrebet de to betjente med en sabel. Der var blod over alt.

- Det ser ganske voldsomt ud. Der har været en vild kamp i lejligheden, det ligger fast, siger han til DR Nyheder. Ifølge vidner mistede den ene betjent sin pistol under det voldsomme slagsmål.

- De foreløbige undersøgelser tyder på, at personen i lejligheden forsøgte at vriste tjenestepistolen fra en af politifolkene, forklarer Anders Riisager.

Oplysningerne om kampen om pistolen og sabelhuggende mod betjentenes hoveder kombineret med de foreløbige undersøgelser giver grund til at tro, at de to betjente handlede korrekt, da de skød soldaten, mener Anders Riisager.

- Der er ikke indikationer for, at der skulle være foregået noget i lejligheden, som skulle være i strid med blandt andet skydereglementerne, vurderer han.

Betjentene var tilkaldt til adressen fordi soldatens forældre var nervøse for deres psykisk syge søn. Politiet kom alene og uden læge.

Det er altid statsadvokaten, og ikke politiet der undersøger, når politiet skyder mod en borger.