Skybrudsvarsel over det meste af landet

DMI varsler skybrud over hele landet på nær Nordjylland og Bornholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdagsvejret bliver lumskt og fugtigt og kan måske byde på en ordentlig skylle med tordenskrald.

Faktisk er der risiko for skybrud over det meste af landet - kun nordjyderne og bornholmerne lader til at være sikre på at undgå intenst regnvejr.

Det skriver Ritzau.

En våd karklud

DMI sammenligner atmosfæren over Danmark med en våd karklud, som bliver mere og mere fugtig i løbet af dagen. Vandindholdet i den atmosfæriske karklud stiger helt op til 40 millimeter visse steder, og det er "ekstremt meget", lyder det.

- Hvis atmosfæren vrider 15 procent af fugten ud, så sker der ikke noget. Men hvis den nu vrider 75 procent, så kan det gå galt. Det er en dag, hvor det ikke er så sjovt at være meteorolog, for alt kan ske, siger Jesper Eriksen fra DMI.

- Hvis atmosfæren smider al sin nedbør af sig, så ender det med et ordentligt tordenbrag og et skybrud. Men det er ikke sikkert, at kommer til at ske. Der er kæmpe potentiale, men det er ikke sikkert, at potentialet bliver udløst, tilføjer den vagthavende meteorolog.

Hold øje med DMI

Han anbefaler, at man går ind på hjemmesiden dmi.dk og holder øje med varslerne og med vejr-radaren.

- Det er nok det vigtigste værktøj i dag, siger Jesper Eriksen.

- Vejrudsigten er meget, meget usikker. Grunden til, at vi er meget usikre på vejret, er, at det er meget varm og fugtig luft, der strømmer op over Danmark, tilføjer han.

Ved et skybrud skal regnens intensitet overskride 15 millimeter på 30 minutter.

/Ritzau/