Skybrud går uden om vores region

Men vi kan få voldsomme regnbyger og torden - især i den nordlige del af regionen. Også mandag kan vi få mere torden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag eftermiddag advarede DMI om risiko for skybrud i de sønderjyske kommuner samt i alle de sjællandske kommuner, der ligger nord for Kalundborg, Roskilde og Solrød, hvilket deler Sjælland cirka på midten.

- Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg, lyder det i DMI's risiko-varsel. Og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter, nedsat sigtbarhed, lyder det yderligere.

Men ifølge TV2 Vejret så bliver det ikke til skybrud her i landsdelen i denne omgang. Vi skal der i mod indstille os på nogle kraftige regn- og tordenbyger især i den nordlige del af regionen, men altså ikke med de mængder der skal til for at der er tale om skybrud.

Resten af landet skulle få tørt vejr med en del sol. Hvilket passer godt med at de meldinger vi har fået fra jer seere. De fleste af jer sveder og melder om temperaturer på op over 29 grader - og nærmest længes efter torden.

Billedet er taget af Niclas Høgedal og viser et lynnedslag i Nykøbing Sjælland