Skør billetregel havner på ministers bord

Stå af i Borup og klip, lyder rådet fra DSB til Steen Andersen, der fandt ud af, at man ikke kan kombinere sig til en billet med to klippekort fra hver sit trafikområde, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Steen Andersen rejser et par gange om måneden mellem Slagelse og Nivå. Hver gang klipper han ét klip på to klippekort. Ét klip for rejsen i hovedstadsområdet, og ét klip på et ti-turs klippekort til rejsen mellem Borup og Slagelse. Borup er nemlig grænsen mellem hovedstadens trafikområde og resten af Sjælland.Men den går ikke, siger DSB.

Et klippekort kan ikke gøres rejsegyldigt i et andet trafikområde, end det er gyldigt til. Man kan altså ikke stemple et klippekort, der gælder for hele hovedstadsregionen, i Slagelse, så hvis Steen Andersen fortsat vælger denne billetkombination, risikerer han en bøde på 600 kroner.

- Det er regelrytteri, bureaukratisk og kundefjendsk. Der er slet ikke behov for den regel. Hvis man har en billet, der gælder hele strækningen, og den er gyldig tidsmæssigt, så må det da være i orden. Jeg er jo ikke ude på at snyde nogen, siger Steen Andersen.Han har nu skrevet til Folketingets Trafikudvalg, og udvalget har bedt om en kommentar fra trafikminister Lars Barfoed (K).