¨

Skoler lukkes på forkert grundlag

Foto: TV ØST

80 procent af borgmestrene mener, at større skoler er lig med et bedre gennemsnit for eleverne. Men det er forkert, viser forskningen.

Her i regionen er der i øjeblikket 30 lukningstruede skoler. Og en lang række kommuner lukker skoler, fordi de forventer, at elevernes gennemsnit vil stige på en større skole. Men det findes der ikke bevis for, skriver P4 Sjælland.

Påstanden er flere gange blevet tilbagevist - blandt andet i et notat af skolerejseholdet, som i sidste sommer kom med 10 anbefalinger til en folkeskole i verdensklasse. Og hos Dansk Clearinghouse for uddannelsesforskning er konklusionen også klar.

- Vi kan ikke påvise, at eleverne får noget ud af at gå på en stor skole, siger daglig leder Michael Søgaard Larsen til P4 Sjælland.

Alligevel viser en rundspørge foretaget af DR Analyse, at 8 ud af 10 borgmestre mener, at det vil gavne elevernes gennemsnit at gå på en større skole.

Tårnborg skole i Korsør er en af de 30 lukningstruede skoler. Skolen har et gennemsnit på 6,9 - og det er væsentligt over landsgennemsnittet. Derfor undrer skolelederen sig over, at de små skoler står for skud.

- Jeg tror det er den lille enhed, de trygge rammer med eleven i centrum, og det gode forældresamarbejde, der skaber det gode resultat. Jeg tror ikke det bliver godt på en stor skole, siger Per Hansen til P4 Sjælland.

Det bakkes op af forskningen, der viser, at god ledelse, et godt forhold mellem lærer og elev, og stærke forældre er vigtig for elevernes karakterer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App