Skoler får svært ved at overholde loven

Tredje uge af lockouten er i gang, og de mange aflyste timer gør det efterhånden svært for skolerne at give afgangseleverne det antal timer, de har krav på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mange klasselokaler ligger fortsat øde hen her i tredje uge af lockouten af lærerne, og efterhånden er så mange timer blevet aflyst, at flere skoler og kommuner erkender, at det kan blive et problem at nå at give afgangseleverne de timer, de har krav på.

Det skriver Politiken mandag.

Blandt andre Kalundborg Kommune fortæller, at det kan blive svært at overholde kravet om timeantallet til afgangseleverne.

9. klasserne ryger under

Skønnet fra skolelederne i landets største kommune har hidtil været, at de har kunnet klare lockoutens første par uger uden at ryge under lovens krav til minimumtimetal, fortæller Jeanne Jacobsen, formand for Skolelederforeningen i København.

Men det ændrer sig nu:

- Jeg vil tro, at mere eller mindre alle 9. klasser nu ryger under minimumtimetallet, siger hun til Politiken og understreger samtidig, at hun ikke har det fulde overblik over samtlige af kommunens skoler.

Arrogant holdning

KL håber, at de tabte timer kan indhentes med eftermiddagsundervisning, oplyser afdelingschef Lene Møller.

Så let mener Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening, dog ikke, at det går:

- Det er en anelse arrogant at sige, at det sagtens kan løbe rundt, og at lærerne bare skal tage en ekstra tørn, når de kommer tilbage, siger hun til Politiken.