¨

Skoler får stjålet tablets og computere

Foto: TV ØST

Flere skoler har de seneste uger været udsat for indbrud. Tyvene går især efter tablets og computere, og politiet opfordrer skolerne til at sikre deres ting.

Skoledagen bliver måske en anelse anderledes, når eleverne på Specialcenter Sigrid Undset i Kalundborg vender tilbage fra vinterferie mandag.

Ukendte gerningsmænd har tirsdag til onsdag begået indbrud på skolen, hvor der er blevet stjålet et ukendt antal iPads og i hvert fald én computer, og skolen er langt fra den eneste, der har været udsat for indbrud den seneste tid.

- Der har været flere end normalt den seneste tid, og det er de samme ting, tyvene går efter på skolerne - tablets, bærbare computere og anden teknik, siger Simon Schwaner, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Tyven kom tilbage

9. februar var det dagbehandlingstilbuddet Søbæk Skole i Jyderup, der var udsat for indbrud. Her havde gerningsmanden forsøgt at fjerne et pengeskab, inden vedkommende blev skræmt væk - formentligt af alarmer og en vægter, der kom til stedet.

3. februar var Skolen på Herredsåsen i Kalundborg udsat for indbrud. Dagen før have en gerningsmand også været forbi og smadret en rude, men vedkommende nåede ikke at stjæle noget. Et overvågningskamera har vist, at samme person dagen efter kom tilbage og gik ind gennem afdækningen i det smadrede vindue.

Sørg for at sikre tingene

Herefter stjal tyven en infoskærm fra fællesrummet, og i Roskilde blev der stjålet to projektorer fra Teknisk Skole mandag til tirsdag i denne uge. Tyverierne får Simon Schwaner til at opfordre skolerne til at sikre deres ting.

Læs også: Klatretyve ribbede skole for computere

- Man kan gøre flere ting, men det er en god ide at få institutionens navn på og låse tingene inde i en boks eller et lokale, hvor det er svært at få adgang til. Det gælder om at gøre det så besværligt for tyven som muligt at komme ind til tingene og så gøre risikoen for at blive opdaget stor som mulig, siger han.

Flere tyverier på skoler

Læs også: Skoler plages af elektroniktyve

Også sydpå har der tidligere været tilfælde af tyveri fra en skole, hvor 100 bærbare computere blev stjålet fra Østofte Skole i Maribo. Både Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og Midt- og Vestsjællands Politi fortalte sidste år, at de mærkede, at antallet af indbrud på skoler var steget markant.

Læs også: Forældre standsede tyveri for over 200.000 kroner

Nogle gange går det dog godt. For eksempel fik et forældrepar, der var på vej til møde på Rynkevangskolen i Kalundborg i april sidste år, standset tre tyve, der var på vej ud med udstyr for over 200.000 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App