Skoler er for små

Ni ud af ti af alle Region Sjællands skoler er så små, at de enten må lægges sammen med andre mindre skoler - eller i værste fald lukke, hvis regeringen og kommunerne gennemfører anbefalingen fra Skolens Rejsehold om, at alle skoler mindst skal have tre klasser på hver årgang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anbefalingen er én ud af i alt 10 i en ny rapport fra rejseholdet, der er nedsat af regeringen. Og konklusionen er, at mindst tre klasser på hver årgang vil gøre skolerne mest effektive økonomisk set og samtidig betyde, at lærerne i højere grad kommer til at undervise i de linjefag, de er uddannet i. Det skriver Dagbladet.

I dag er det imidlertid kun 25 af de knap 250 folkeskoler i regionen, der har tre klasser pr. årgang, og over halvdelen har ikke engang to.

Ifølge formanden for Skolens Rejsehold, Jørgen Søndergaard, kan mange af de små skoler undgå en direkte lukning ved at blive lagt sammen med andre små skoler.

- Undervisningen på en stor skole kan godt foregå flere forskellige steder. Det vigtigste er, at man får en organisation, der er stor nok til at udnytte kunne lærernes kompetencer fuldt såvel som tiltrække specialuddannede lærere i fag som matematik, IT, naturfag og specialpædagogik, siger han.