¨

Skolelukninger over hele Sjælland

Foto: TV ØST

Flere tusinde sjællandske børn kan meget vel se frem til at få nye klassekammerater og længere til skole efter sommerferien.

I 13 ud af region Sjællands 17 kommuner har kommunalbestyrelserne barslet med skolereformer for det kommende skoleår. Reformerne berører over 100 skoler, og flere end 30 skoler - primært små landsbyskoler - skal lukkes.
Deriblandt mellem 7 og 10 skoler i Vordingborg Kommune, der er den seneste sjællandske kommune, der har barslet med en skolereform.

- Jeg kan godt forstå, at der er borgere, der har det svært med, at skulle miste den lokale skole og den nærhed, der følger med. Men vi politikere står med en virkelighed, hvor der i nogle skoler er 6 elever i klassen, og områder, hvor børnetallet vil falde med 30 procent. Det må vi forholde os til, siger borgmester i Vordingborg, Henrik Holmer til DAGBLADET.

Men politikerne bør tænke sig rigtig grundigt om, inden de laver skolereformer.

For politikerne lukker ikke bare en skole. Men et helt landsbysamfund, lyder det fra Torben Olsen, tidligere skolebestyrelsesformand i Alsted-Fjenneslev skole i Sorø, der lukkede i sommer.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App