¨

Skoleelever gik til valg

Foto: TV ØST

En række af regionens skoler holdt i dag skolevalg, hvor eleverne skulle stemme på et af partierne i folketinget.

Bagerst i kantinen står Marcus Petersen i kø. Ikke til en sandwich men til en stemmeseddel. Der er skolevalg på Antvorskov skole.

 - Det interesserer mig egentlig ikke. Men det er da meget rart at have indflydelse på, hvad der sker, siger Marcus Petersen fra 9.B. 

I tre uger har der stået politik på skoleskemaet i 8. og 9. klasser over hele landet. De har blandt andet talt med ungdomspolitikere - og så har de selv skulle føre kampagne for egne mærkesager.

 - Det har været nogle meget tunge emner, de unge har talt om. Og der har været mange følelser på spil, når vi f.eks. har snakket om emner som aktiv dødshjælp, fortæller samfundsfagslærer Allan Burgaard, der har været tovholder på projektet.

Ved mere nu

De unge har skullet argumentere for deres holdninger - uden politisk påvirkning fra hjemmefronten. Og for nogle har projektet flyttet holdninger. Marcus Petersen ved for eksempel godt, hvor han vil sætte sit kryds, når han bliver 18. Og det er mere, end han vidste for 3 uger siden.

 - Ja, på den måde har jeg jo fået en lille smule ud af det, siger han.

"Snydevalg" betyder noget

Hvem de 175 elever fra 8. 0g 9. klasse stemte på i dag, betyder egentlig ikke noget, for det er jo ikke et rigtigt valg. Men på skolen mener de alligevel, at det har betydning.

 - Dels tror jeg, at politikerne vil skele til, hvad der betyder noget for de unge. Og dels håber vi, at et vil motivere de unge til at stemme, når de bliver 18, siger Allan Burgaard.

Her kan du se dagens valgresultater i hele landet, og her kan du se stemmefordelingen blandt de 20 elever i 9. B på Antvorskov Skole

  • Liberal Alliance: 6
  • Socialdemokraterne: 4
  • Venstre: 3
  • Socialistisk Folkeparti: 2
  • Dansk Folkeparti: 1
  • Radikale Venstre: 1
  • Enhedslisten: 0
  • Kristendemokraterne: 0

03:17 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App