¨

Skolebørn har det dårligst på Sjælland

Foto: ARKIV

Tre ud af ti skolebørn er ikke glade for at gå i skole i fem kommuner i Region Sjælland, viser en ny analyse.

En analyse fra centrum-venstre-tænketanken Cevea baseret på svar fra 70.000 skolebørn i 4.-10. klasse viser, at flere sjællandske kommuner rammer bunden, når det gælder skolebørns trivsel.

Det skriver Berlingske. 

12 ud af 17 kommuner i Region Sjælland ligger dårligst eller næstdårligst i den generelle trivselsstatistik, og i fem kommuner i samme område er tre ud af ti skolebørn ikke glade for at gå i skole.

- Tallene taler deres tydelige sprog. Der er steder, hvor man ikke gør det godt nok i og med, at der er tre ud af ti, der ikke er glade for at gå i skole. Det er alt for mange, siger mobilitetsforsker ved Aalborg Universitet Martin D. Munk til avisen.

Miranda Wernay Dagsson, der er formand for Danske Skoleelever, ønsker, at politikerne i kommunerne, hvor problemet er tilstede, tager ansvar, og hun betragter resultaterne fra undersøgelsen som "skræmmende". 

- Det kan betyde, at 30 procent møder op og tager skolen som en pligt, og så er man ikke klar til at udvikle sig og bidrage positivt til fællesskabet. Og samtidig kan det trække resten ned, siger hun.

Også skolelederforeningens formand, Claus Hjortdal, ser gerne, at der kommer en løsning og påpeger, at en lokal diskussion er nødvendig for at forbedre skoletrivslen.

- Hvis man i en kommune kan se, at man har tre ud af ti børn, som ikke er glade i skolen, så bør skolen sætte sig ned med kommunen og se på, hvordan man kan forbedre de tal. Hvis vi underpræsterer på det område, er det noget, vi skal gøre noget ved, siger han til Berlingske.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App