Skoleåret begynder med regn og blæst

Det vil være fornuftigt at huske regntøjet, når der mandag bliver taget hul på den første uge i det nye skoleår.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver køligt, blæsende og regnfuldt med temperaturer under 20 grader frem til torsdag, hvor nedbøren ventes at tage en pause.

Og som et typisk fænomen for august vil en del af ugens byger også bringe lyn og torden med sig.

Lavere temperaturer
Mandag bliver en blandet dag med byger mange steder i landet tilsat en smule sol. I eftermiddagstimerne er sandsynligheden for sol størst.

Temperaturerne vil svinge mellem 16 og 19 grader. Nedbøren rammer primært uden om vores landsdel - den ventes at blive kraftigst på Bornholm samt i Syd- og Sønderjylland og i det midt- og vestjyske.

Natten til tirsdag bliver også en våd omgang, og det fortsætter i dagtimerne tilsat jævn til hård vind fra vest og nordvest.

Mere tørt fra torsdag
Onsdag fortsætter blæsten og især først på dagen vil der være en del byger, men så begynder mere tørt vejr at tage over.

- Torsdag holder det mest tørt, men så kommer der nye fronter op fra sydvest med regn i løbet af aftenen. Fredag vil der falde regn over hele landet. Mest i den vestlige del, fortæller Tine Zeuthen.

Fredag bliver det en hel del varmere - op til 24 grader - men samtidig vender regnen tilbage.

Lun weekend
Det er et lavtryk over Skandinavien, som langsomt bevæger sig mod øst, der fører den kølige luft og regnbygerne med sig de første dage af ugen ifølge Danmarks Meteorologiske Institut.

- Op mod weekenden bliver det lunere med 20 grader torsdag og måske 24 grader fredag og lørdag, siger DMI's vagthavende meteorolog, Tine Zeuthen.

      /ritzau/