Skilteforvirring

Det er højsæson for vejarbejde, og ind imellem kan skiltningen smutte. Fredag aften var det lige ved at gå galt for en 60-årig kvinde, da hun kom over i modsatte vejbane.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er nok at se til, når vejarbejdet går i gang på regionens motorveje og ind imellem går det galt med skiltningen. Forleden var det ved at gå helt galt på Holbækmotorvejen, da en kvinde kom til at køre imod kørselsretningen.

Dem der adskiller vejbanerne har manglet på en strækning. Højst sandsynligt fordi de har været påkørt, fortæller vagtchef hos Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, Kristian Mody.

Som det var tilfældet i Holbæk, opstår problemerne ofte efter skilte og kegler er sat op. For eksempel når det blæser meget, eller hvis bilisterne kommer til at ramme afmærkninger.

Der er jo et tilsyn, der skal sikre, at de her ting ikke sker. Men hvis det tilsyn går igennem en gang om dagen, så er der altså masser af timer, hvor der kan ske ændringer, fortæller Kristian Mody.

Når skiltningen er mangelfuld, er det hos Vejdirektoratets Trafikinformationscenter de hører om det først. De får alt mellem en og mere end tyve henvendelser om dagen, der går på skiltningen ved vejarbejder.