Skills finaler med lokale deltagere

Der er masser af lokale elever med i årets finale i DM i skills. Lørdag bliver vinderne kåret, når konkurrencerne slutter i Fredericia.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Adskillige unge elever fra forskellige brancher her i regionen er lørdag klar til at kæmpe om at blive landets bedste inden for deres fag. Konkurrencen bliver holdt i Fredericia, og de dygtige elever har siden torsdag kæmpet sig vej til finalen. En af dem er 27-årige Kathrine Laura Hørup fra Slagelse, skriver Forenede Service i en pressemeddelelse.

Hun er i lære som caterelev i Kokkenes Køkkens kantine på Antvorskov Kaserne, og for hende er glæden ved skabe spændende, velsmagende og nyskabende kulinariske kreationer vigtig.

Til daglig sørger hun at pirre smagsløgene hos flere hunderede soldater med god og ernæringsrig mad, imens hun følger sin uddannelse på uddannelsescenteret Selandia i Slagelse. Og de to første dage på DM i Skills har allerede været en kæmpe oplevelse for hende:

- Det har været rigtig sjovt. Og jeg havde faktisk ikke ventet at kvalificere mig til finalen. Men jeg er helt klar på lørdagens opgaver, siger hun og lurer også på at have en lille overraskelse med en af retterne klar i finalen.

- Clubsandwichen har jeg nyfortolket lidt. På en måde vendt lidt på hovedet, siger hun hemmelighedsfuldt.

I alt 350 elever stillede op til start i torsdag og har dystet i 36 konkurrencefag og 20 demonstrationsfag. Lørdag bliver Danmarksmestrene i Skills 2016 så kåret, og vinderne får overrakt beviser af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

På vores programside Drømmejobbet, kan du se nærmere på de fag, der bliver dystet i til DM i skills.

 

Her er nogle af finalisterne fra TV ØSTs sendeområde: