Skibusser kører med fejl

Mange busselskaber sætter profit højere end sikkerhed, siger vicepolitikommissær fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vicepolitikommissær fra Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi Erik Mather havde i weekenden otte mand på arbejde i Rødbyhavn for at tjekke turistbusser ved færgen til Tyskland.

30 busser blev kontrolleret, men der blev ikke fundet fejl ved nogen af dem. Dog siger Erik Mather i dag til Politiken, at 25-30 procent af busselskaberne gambler med sikkerheden og sætter profik over sikkerhed.

Den danske bus fra Egons Busser i Slagelse, der kørte galt i Tyskland i weekenden, er der i først omgang ikke fundet fejl på, men Ekstra Bladet skriver i dag, at bussen kørte for stærkt.

Ekstra Bladet skriver, at bussen ifølge Alfa Travels egne oplysninger kørte 99 km/t, da den forulykkede. Men selvom om fartgrænsen på de tyske motorveje er 100 km/t, så har bussen kørt for stærkt. Når en bus kører med en trailer, hvilket dødsbussen gjorde, må man kun køre 80 km/t ifølge de tyske færdselsregler.