Skib med sojabønner stødt på grund i Storebælt

Et skib lastet med sojabønner på vej fra Argentina til Aarhus er natten til fredag stødt på grund på grænsen mellem Storebælt og Kattegat og afventer fredag formiddag en plan for, hvordan det skal bjærges fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 225 meter lange og 76.600 DWT store bulkcarrier Glory First gik natten til fredag hårdt på grund ved Yderflak i Storebælt på grænsen til Kattegat. Skibet, der er lastet med sojabønner, var på vej fra San Lorenzo i Argentina til Aarhus da uheldet skete. Det skriver nyhedsportalen Maritime Danmark.

Vagtlederen i Marinestaben oplyser overfor Maritime Danmark, at Søværnet i nat sendte det store støtteskib Esbern Snare ud til havaristen, og fredag morgen er miljøskibet Mette Miljø på vej til positionen.

Der er ikke observeret udslip af olie fra skibet, der står så hårdt på grund, at nattens højvande ikke var i stand til at bringe skibet fri af grunden. Det bliver derfor nødvendigt at trække skibet fri.

De danske myndigheder tilbageholder nu skibet og afventer en bjærgningsplan fra skibets ejere og forsikringsselskab. Inden, der kan udarbejdes en bjærgningsplan, skal skibet undersøges af dykkere.

Glory First er indregistreret på Marshall Øerne med drives fra Singapore.