¨

Skattesnyd gav fængselsstraf

Foto: TV ØST

Retten i Nykøbing Falster har afgjort en sag om omfattende skatte- og momssnyd. Dommen lød på seks måneders ubetinget fængsel og en bøde på 600.000 kr.

Det bliver dyrt for en lokal entreprenør fra Sydsjælland, som allerede har fået pålagt en bøde på 100.000 kr. for at beskæftige illegal arbejdskraft, og som desuden kan vente et krav fra SKAT på mere end 1,6 millioner kr.

Sagen tog sin begyndelse i foråret 2008, da SKAT modtog en anmeldelse fra en lokal fagforeningsmand om et byggeri, hvor der bl.a. arbejdede 10 bygningsarbejdere fra lande udenfor EU.

Næste dag tog SKAT sammen med politiet på uanmeldt besøg på adressen, hvor de med selvsyn kunne konstatere, at der var gang i et større renoveringsarbejde.

– Ud fra vores kendskab til virksomhedens officielle økonomi, virkede al den aktivitet noget voldsom, så vi bad politiet om at ransage virksomhedens adresse. Da vi fik set nærmere på regnskabsmaterialet, opdagede vi at entreprenøren gennem et par år har undladt at opgive en betydelig del af sin omsætning til SKAT, fortæller specialkonsulent Anita Tengbjerg fra SKAT i Midt- og Sydsjælland, som har stået for sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App