¨

Skattejagt på campingpladsen

Foto: TV ØST

Nu går SKAT på jagt efter campingvognsforhandlere, der fusker når de handler tysk.

 

Skattejagten skaber stor bekymring hos landets campingvognsforhandlere.

Og det lyder måske også som om, der er noget at være nervøs over. Men tyskerhandel har faktisk længe været almen praksis hos de danske campingvognsforhandlere.

For at beholde sine kunder sætter de danske forhandlere kunden i kontakt med en tysk forhandler. Den ønskede campingvogn bliver derefter solgt til den tyske forhandler og fragtet til Tyskland. Her kan kunden så købe og afhente sin campingvogn og slippe for den danske moms.

Det er skatterådet selv, der har åbnet for muligheden for at handle tysk. Nu indleder SKAT en klapjagt på de mange forhandlere, som de mener ikke følger reglerne. De håber på at kunne inddrive op mod 340 millioner kroner.

I campingbranchen frygter man, at de forkerten kommer i klemme under SKATs svindlerjagt. Campingforhandlerne fortæller, at de næsten alle følger den samme praksis omkring tyskerhandel, og at den er helt i trit med lovgivningen.

- Skatterådet udstak i 2006 ni punkter, som langt de fleste forhandlere overholder. Og det er så dem, som SKAT nu fortolker på en helt ny måde, uden at vi har fået noget at vide, siger formand for Camping Branchen, Lisbeth Rasmussen.

 

 

SKAT afviser kritikken og understreger at de, der overholder reglerne, ikke har nogen grund til bekymring.

02:30 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App