¨

Skat scorer millioner på kamp mod social dumpning

Foto: TV ØST

En indsats overfor social dumpning på Midt- og Sydsjælland har givet hele 20 millioner kroner ekstra i Skatskassen.

Der er sund fornuft og økonomi i, at regeringen gør indsatsen mod social dumping til en vigtig del af trepartsforhandlingerne.

Alene i årets første fire måneder har Skat på baggrund af social dumping-aktioner sidste år afsluttet 119 sager, som indebærer regulering på 20 mio. kr., skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I mange af sagerne er der tale om, at Skat har ændret et entrepriseforhold til egentlig ansættelse, som betyder, at der sker skattetræk allerede i forbndelse med lønudbetalingen.

Det oplyser Skatteministeriets ansvarlige for projektet om social dumping, skattedirektør Per Jacobsen, Skat Midt- og Sydsjælland, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Tallene understreger, at der er noget at komme efter, akkurat som vi har hævdet, selv om det kun er toppen af isbjerget, der er kommet til syne. Med den forstærkede indsats i år, må vi forvente, at der afdækkes endnu flere forhold, der ikke er rene i kanten, og hvor der ikke bliver afregnet den skat, som der skal, siger Erik Møbius, der er direktør i erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk.

Den skærpede myndighedsindsats over for social dumping er et resultat af en aftale mellem regeringen og Enhedslisten i forbindelse med finanslovsaftalen for 2012 om at afsætte 65 mio. kr.

Indsatsen har indtil videre i år givet anledning til tre landsdækkende kontrolaktioner, hvor medarbejdere fra Skat, Arbejdstilsynet og politiet har tjekket arbejdspladser med udenlandsk arbejdskraft.

I alt har myndighederne ved de tre aktioner besøgt godt 300 arbejdspladser, hvoraf omkring halvdelen har været i byggebranchen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App