¨

SKAT på byggepladsaktioner

Foto: TV ØST

SKAT var onsdag i aktion på en lang række byggepladser for at tjekke sort arbejde og socialt snyd.

Medarbejdere fra SKAT var onsdag på 86 arbejdspladser i Region Sjælland, hvor skattefolkene benyttede lejligheden til at tjekke udenlandsk arbejdskraft, sort arbejde og socialt snyd.

Fordelt på ti kontrolhold nåede SKAT Midt- og Sydsjælland at besøge lige ved 50 byggepladser i Greve, Solrød, Sorø, Odsherred; Ringsted, Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Køge, Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland.

– Vi har kontrolleret 86 forskellige virksomheder og mødt 216 ansatte, hvoraf 20 var udlændinge, fortæller indsatsleder i SKAT Allan Kok.

Medarbejderne fra SKAT mødte to virksomheder, der havde glemt at indberette A-skat og arbejdsmarkedsbidrag på deres i alt fem udenlandske ansatte og otte udenlandske virksomheder havde glemt at tilmelde sig RUT-registret.

– Vi kom rigtig op og klatre på stilladserne, for flere benyttede lejligheden til at få vejledning omkring deres personlige skatteforhold, regler omkring gulpladebiler, frynsegoder mv. nu SKAT var kommet til dem, siger Allan Kok og afslutter:

– Det skinner i øjnene, at der var problemer med registreringer og skatteforhold hos 2/3 af de udenlandske håndværkere, og at vi møder syv personer på overførselsindkomst er syv for mange. Så vi fortsætter med kontrol af byggepladser, men generelt set har vi fået et indtryk af en branche med ordnede forhold.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App